Nu mai merge cu tractorașul - Interviu

Nu mai merge cu tractorașul - Interviu

Miniştrii Mediului şi Agriculturii au convenit, în urmă cu câteva luni, ca dezvoltarea sectorului forestier să fie sprijinită prin Planul Naţional Strategic. Astfel, au fost prevăzute 71 milioane de euro pentru investiţii în tehnologii forestiere. Va fi o „gură de oxigen” pentru sector, spune managerul ALSR Forest, Albert Șerban, importator și distribuitor de utilaje forestiere.

„Dacă intră acești bani în sector, mulți vor opta pentru mecanizare. Deja se vede o tendință, în ultimii ani, pentru că maximizează producția. Sigur că așteptările noastre sunt să crească vânzările, dar nu e vorba numai de spre asta. Orice utilaj modern ajută industria. Acești bani din PNS vor fi o gură mare de oxigen pentru sectorul de exploatare. Acum parcul e foarte învechit. Sunt cam 300 de utilaje noi în toată țara, la 4.000 de firme. Asta spune ceva”, a declarat, pentru forestmania.ro, Albert Șerban.

Nu mai merge cu tractorașul
În opinia sa, firmele vor trebui să își ia utilaje noi sau second hand. „În Germania și Austria sunt firme de familie, lucrează tatăl, fii, ginerii, verii. Și ei conduc aceste utilaje. Pentru că nu îți dă mâna să lași pe oricine să le conducă, la cât costă. La noi va fi la fel. Avem deja o problemă cu forța de muncă. Un forwarder te scutește de mai mulți angajați pe care, repet, nici nu prea îi ai. Așa că în loc de o firmă cu 20 de inși, ai două utilaje și cinci inși. Cu acești 5 faci treaba pe care o făceai cu 20. Nu mai merge cu tractorașul”, mai spune Șerban.

Citește interviul complet pe Forest Romania: https://forestmania.ro/albert-serban-alser-forest-banii-din-pns-vor-fi-o-gura-de-oxigen-pentru-sector/

Data: 
12.05.2022

You are here