Sase reguli pentru intretinerea utilajului forestier

Sase reguli pentru intretinerea utilajului forestier
1. Verificați întotdeauna utilajul
Pentru a evita defectările și timpii îndelungați de nefuncționare, verificați utilajul în fiecare zi înainte de a începe lucrul. Observați scurgeri sau șuruburi slăbite care pot deveni probleme mai mari.
2. Utilizați un jurnal de întreținere
Un jurnal de întreținere vă ajută să vă păstrați o evidență a lucrărilor efectuate și a reparațiilor realizate. Creați liste de verificare și notați activitățile de întreținere. Astfel, veți avea o imagine mai clară asupra stării utilajului.
3. Stabiliți un program de mentenanță
Stabiliți o rutină de întreținere, decideți în ce zi a săptămânii o veți efectua și ce trebuie făcut.
4. Lubrifiați zilnic
Lubrifierea zilnică a utilajului este extrem de importantă pentru menținerea în bună stare. Asigurați-vă că lubrifiați toate punctele necesare și verificați sistemul central de lubrifiere pentru a vă asigura că furtunurile sunt conectate corect.
5. Mențineți utilajul curat
Curățarea regulată a utilajului vă ajută să observați mai ușor eventualele probleme, cum ar fi scurgeri sau crăpături. Îndepărtați crengi, resturi vegetale sau alte obiecte străine.
6. Colaborează cu echipa de service și mentenanță
Colaborarea între echipa de service și operator este esențială. Respectați programul de revizii și întreținere zilnică și săptămânală pentru a menține utilajul în stare bună de funcționare și pentru a maximiza beneficiile serviciilor oferite.
Data: 
8.06.2023

You are here